RE-ZIP gør en forskel


Der findes mange gode eksempler på, hvordan emballager kan produceres så de forurener mindre, men ligesom med sugerør og alt muligt andet service, så er engangsprodukter bare ikke den rigtige løsning. Miljøet bliver belastet unødigt hver gang der skal produceres nye emballager. RE-ZIPs bæredygtige emballager produceres med omtanke for både miljø, mennesker og dyr, og hver gang de genbruges, spares miljøet for engangsemballage.

RE-ZIP udspringer fra et koncept som vi i Danmark har stiftet bekendtskab med siden 1942, nemlig forgængeren til det nuværende pantsystemet for flasker. RE-ZIPs cirkulære emballage kan på tilsvarende vis genbruges flere gange, idet kunder returnerer dem, blot ved at smide den gennem sprækken i en af de mange røde postkasser rundt om i Danmark eller på posthuset.

green

87 % reduceret CO2

89 % reduceret vandaftryk

93 % reduceret træforbrug

Miljø og klima

Genbrug før genanvendelse

Vi er vant til at smide engangsemballage i papcontaineren – men selv den mest ansvarligt producerede genanvendelige emballage har stort set ingen CO2-reducerende effekt sammenlignet med produktionen af nye emballager, da processerne for at omdanne brugte emballager er meget energitunge.

Derfor tilbyder RE-ZIP cirkulær emballage, der genbruges mange gange før det genanvendes. Ved at genbruge vores emballage kan jeres webshop spare på emballageomkostninger, øge genkøb, og give jeres kunder et bæredygtigt alternativ med økonomisk incitament til returnering, der reducerer CO2-aftrykket med op til 87% i forhold til engangsemballage.

Cyklus

Vores cirkulære vision

RE-ZIPs vision er at stoppe brugen af engangsemballage i nethandel. Når vi står sammen om at genbruge vores emballage, udleder vi markant mindre CO2. Jo flere gange vi genbruger emballagen, jo større gevinst for miljøet. RE-ZIP emballagen er lavet af pap ligesom engangsemballage, og er derfor ikke en storre miljøbelastning at producere end en almindelig papkasse. Det betyder, at allerede første gang en RE-ZIP kasse genbruges, skånes planeten. Sammenlignet med engangsemballage produceret i genbrugspap, reducerer RE-ZIP emballagerne CO2-udledningen med hele 84 % bare de bruges 10 gange.


RE-ZIP indsats til FN’s verdensmål

RE-ZIP ønsker at gøre vores del for at vi kommer igennem med FN’s verdensmål. Af de 17 opstillede mål bidrager RE-ZIP til 2 af dem, hvilket vi giver et detaljeret indblik i nedenfor.

bæredygtige verdensmål
FN

Mål 9: Industri, innovation og infrastruktur

RE-ZIP har udviklet sin egen infrastruktur samt software, der understøtter denne, der er let og økonomisk tilgængelig, således at små såvel som store virksomheder har mulighed for at tilbyde deres kunder en bæredygtig og cirkulær forsendelse.

Derudover indgik RE-ZIP i november 2019 samarbejde med PostNord, hvilket betyder, at RE-ZIP emballagen nu er tilgængelig i 200 udvalgte postbutikker. Dermed er cirkulær forsendelse ikke forbeholdt webshops, men er gjort tilgængelig for private forbrugere, der gerne vil gøre en forskel for miljøet.

FN

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

RE-ZIP fremmeste formål har fra starten været, at skabe et alternativ til engangsemballage. Samt medvirke til at skabe en mere bæredygtig e-handel, hvor affaldsmængden enten ikke bliver genanvendt eller skal igennem en CO2-tung proces, inden den kan bruges på ny.

Ved blot 10 cirkuleringer reduceres CO2-udledningen med op til 87 % sammenlignet med engangsemballage, hvorfor genanvendelighed er hele grundtanken bag RE-ZIP. Når en RE-ZIP ikke længere kan bruges, kommer de endeligt tilbage til RE-ZIPs lagerlokale, hvor de bliver brugt i forskellige upcycling projekter.