RE-ZIP gør en forskel


Der findes mange gode eksempler på, hvordan emballager kan produceres så de forurener mindre, men ligesom med sugerør og alt muligt andet service, så er engangs produkter bare ikke den rigtige løsning. Miljøet bliver belastet unødigt hver gang der skal produceres nye emballager. RE-ZIPs bæredygtige emballager produceres med omtanke for både miljø, mennesker og dyr, og så kan de endda bruges op til 30 gange. – det er altså 29 færre emballager der skal produceres…

RE-ZIP udspringer fra et koncept som vi i Danmark har stiftet bekendtskab med siden 1942, nemlig forgængeren til det nuværende pantsystemet for flasker. RE-ZIPs cirkulære emballage kan på tilsvarende vis genbruges flere gange, idet kunder returnerer dem, blot ved at smide den gennem sprækken i en af de mange røde postkasser rundt om i Danmark eller på posthuset.

green
Vi værner om miljøet

RE-ZIP er et retursystem for cirkulær emballage

Der er en kæmpe miljøgevinst ved cirkulær emballage, da det kan bruges igen og igen. Herunder kan du se, hvorfor cirkulær emballage er så meget bedre end det næstbedste alternativ, nemlig engangsemballage fremstillet af genbrugspap.

Det her plejede at være den bedste løsning, men brug-og-smid-væk princippet bliver aldrig rigtig bæredygtig. Der bruges nemlig store mængder olie og elektricitet, når affald skal indsamles, behandles og ikke mindst transporteres mellem de mange anlæg, der først udvinder og raffinerer råmaterialet og dernæst producerer nye emballager. Når man ser det fulde billede er det tydeligt, hvorfor cirkulær emballage er fremtidens bæredygtige valg.

Cyklus

88 % reduceret CO2

89 % reduceret vandaftryk

93 % reduceret træforbrug

Miljø og klima

Fremtidens E-handel skal være bæredygtig

Når vi står sammen om at genbruge vores emballage, udleder vi markant mindre CO2. Jo flere gange vi genbruger emballagen, jo større gevinst for miljøet. RE-ZIP emballagerne er designet til at kunne bruges hele 30 gange. Sammenlignet med engangsemballage produceret i genbrugspap, reducerer RE-ZIP emballagerne CO2-udledningen med hele 84 % bare de bruges 10 gange. RE-ZIP fik i sin spæde start udarbejdet en rapport af Climaider, for at påvise, at RE-ZIP’s emballager rent faktisk har en effekt på CO2-regnskabet. Seneste tal på effekten af RE-ZIP er valideret af Deloitte, som der kan læses mere om her.


RE-ZIP indsats til FN’s verdensmål

RE-ZIP ønsker at gøre vores del for at vi kommer igennem med FN’s verdensmål. Af de 17 opstillede mål bidrager RE-ZIP til 2 af dem, hvilket vi giver et detaljeret indblik i nedenfor.

bæredygtige verdensmål

FN

Mål 9: Industri, innovation og infrastruktur

RE-ZIP har udviklet sin egen infrastruktur samt software, der understøtter denne, der er let og økonomisk tilgængelig, således at små såvel som store virksomheder har mulighed for at tilbyde deres kunder en bæredygtig og cirkulær forsendelse.

Derudover indgik RE-ZIP i november 2019 samarbejde med PostNord, hvilket betyder, at RE-ZIP emballagen nu er tilgængelig i 200 udvalgte postbutikker. Dermed er cirkulær forsendelse ikke forbeholdt webshops, men er gjort tilgængelig for private forbrugere, der gerne vil gøre en forskel for miljøet.

FN

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

RE-ZIP fremmeste formål har fra starten været, at skabe et alternativ til engangsemballage. Samt medvirke til at skabe en mere bæredygtig e-handel, hvor affaldsmængden enten ikke bliver genanvendt eller skal igennem en CO2-tung proces, inden den kan bruges på ny.

Ved blot 10 cirkuleringer reduceres CO2-udledningen med op til 88 % sammenholdt med engangsemballage, hvorfor genanvendelighed er hele grundtanken bag RE-ZIP, og langt de fleste RE-ZIPs ender med at blive brugt over 30 gange, inden de kommer endeligt tilbage til RE-ZIPs lagerlokale, hvor de bliver brugt i forskellige upcycling projekter.